Rimini
Rimini

İtalya’da Sahil Deyince: Rimini

Rimini çoğunlukla yaz turizmi için tercih edilen oldukça sevimli bir kasaba. İtalya’nın Kuzeyinde Adriyatik Denizine kıyısı bulunuyor ve bu nedenle sıcak iklime upuzun sahil şeridine sahip. Yaz tatili için tercih edebilirsiniz.Rimini standart İtalyan kültürüne sahiptir. Güzel şaraplar eşliğinde güzel et ürünleri yada deniz mahsulleri tadabilir ve güzel kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Çevre illeri Bolonya, Venedik, Floransa ve biraz daha açılırsak Roma olmaktadır. Tavsiyemiz gitmişken ikinci hatta üçüncü bir şehri de görmeniz.

Rimini İçin Önemli Detaylar

  • Rimini’ye uçuş olmadığı için en yakın olan Bolonya hava limanını tercih etmemiz gerekiyor. Bologna’dan tren ile bir saat on dakika gibi sürüyor. Tren istasyonundan dışarı çıktığınızda sol tarafta Turizm danışma bürosu var. Oradan bir harita edinebilirsiniz ancak emin olun haritaya ihtiyaç duymadan da rahatlıkla gezebileceğiniz bir şehir. Tek bir cadde üzerinde boydan boya yürüdüğünüzde büyük çoğunluğunu geziyor oluyorsunuz.
  • Bize göre mutlaka hava limanından araba kiralayın. Böylelikle hem rahatlıkla bölgeyi gezersiniz hem de hava limanı-otel-hava limanı ulaşımınızı da rahatlıkla sağlamış olursunuz.
  • Bizden bir saat geridedir.
  • Rimini için İtalya vizesi almanız gerekiyor.

Nerede Konaklayalım?

Rimini geniş bir sahil şeridine yayılmış olan bir bölge olduğu için önemli şehir merkezi sayılabilecek iki caddeyi baz alarak seçiminizi yapmanızı öneririz. Viale Regina, Tre Martiri ve Lungomare caddeleri.Genel itibari ve bölge konsepti nedeni ile şehir içerisinde genelde küçük ve butik oteller mevcut, kahvaltılarından çok fazla bir şey beklememek gerekiyor.

Rimini Şehir İçi Ulaşım Nasıl?

Rimini sahil şeridi boyunca Otobüs hattı mevcut. Bir kullanımlık ve tam günlük bilet alınabilir. Ayrıca Temmuz ve Ağustos aylarında gece boyunca da çalışan otobüsler mevcut. Ücretleri 5 € kadardı en son. Otobüs biniş kartı almazsanız da sorun değil çünkü otobüs içerisinde bozuk para ile de ödeme yapılıyor. Kişi başı 2 € araç içerisindeki kutulara atıyorsunuz ve karşılığında bilet veriyorlar. ( Otobüste tüm kapılardan binilebiliyor dolayısı ile ödeme yapmadan geçip oturan da bir sürü yolcu gördüm ancak kontrol yaparlarsa sıkıntıya düşersiniz, bu yöntemi tavsiye etmiyoruz ? )Ayrıca taksi kullanımı da çok yaygın ancak taksi bulmak oldukça zor. Tavsiyemiz kaldığınız otelden taksi numarası edinin ve ihtiyaç halinde arayarak çağırın.Şubat ayında yaptığım bir seyahatte neredeyse bir saat taksi bekleyip bulamamam sonucunda yakındaki bir büfeden rica edip aratıp çağırmak zorunda kalmıştım.

Rimini’de Nereyi Gezelim?

İtalya’nın birçok şehrinde olduğu gibi Rimini’de de birçok meydan bulunmakta. Başta Cavour meydanı olmak üzere, Piazza Tre Martiri, Zavagli, Malatesta, Ferrari, San Francesco, Agabiti gibi meydanları sıralayabiliriz.

“ Piazza Tre Martiri “

Eski şehir meydanı “ Piazza Tre Martiri “ İsminin anlamını üç şehit olarak çevirebiliriz. Tren istasyonundan indiğinizde yürüyerek eski şehir meydanına rahatlıkla varabilirsiniz. 16 Ağustos 1944 de bu meydanda idam edilen genç partizanlar nedeniyle bu ismi almış. Buranın eski Roma forumu (pazar yeri) olduğu ve Julius Sezar’ın bu bölgeden geçerken burada durduğuna inanılıyor. İstanbul gibi İtalya da şehrin 3.katına çıkmış durumda yani şuan üzerinde yürüdüğümüzün altında iki katman şehir daha var.

Meydanda da pek çok yerde parmaklıklar ile çevrili şekilde eski Pazar alanlarını görebilirsiniz. Meydan ayrıca Julius Sezar heykeli, saat kulesi ve Saint Anthony tapınağı var (ufacık). Meydanın etrafı dükkanlar ve kafelerle çevrilmiş durumda.

Rimini Halk Pazarı

Bu da aynı yerde kurulmuş olan yeni pazar 🙂

“ Arch of Augustus “

Augusto Kemeri Rimini’nin ana caddesi olan Via Flaminia’nın güney ucundadır. Riminin şehir kapısıymış ve Milattan önce 27 yılında yapılmış. Romanın kurucusu ve ilk imparatoru Sezar Octavian Augustus onuruna yapılmış ve ayakta kalan en eski Roma kemerlerinden biriymiş. Kemerin her iki yüzeyinde birer boğa başı bulunuyor ve boğa başlarının her iki yanında yer alan büstler de Jüpiter, Apollo, Neptün ve Minerva’ya aitmiş.

Art Of Augustus

“ Piazza Cavour Meydanı “

Gezilmesi gereken diğer bir meydan ise Piazza Cavour Meydanı olmaktadır. Bu meydanda bulunan yapılardan bazıları şunlardır; Teatro Galli, Pescheria Vecchia (Eski Balık Pazarı), Papa IV. Paul’un Heykeli, Fontana Della Pigna (Çam Kozalağı Çeşmesi) ve Palazzo Dell’Arengo (Belediye Binası)’dur. Tempio Malatestiano da gezilip görülmesi gereken diğer yerlerden biri. St Francis’e adanmış olan bu kilise aynı zamanda aile mezarlığıdır.

Piazza Cavour

“ La Fontana della Pigna “

La Fontana della Pigna adlı çeşmenin adı Çam Kozalağı olarak Türkçe’ye çevriliyor. Çeşmenin üzerinde kozalak bulunuyor. Bu çeşme 1543 de Giovanni da Carrara tarafından yapılmış. 1912 yılına kadar şehirde içme suyu bir tek bu çeşmeden sağlanıyormuş.

Cavour meydanından yürümeye devam ettiğinizde nehir kıyısına ve Tiberius köprüsüne geliyorsunuz.

“ Tiberius köprüsü “

Marecchia nehrinin ismi eski çağlarda Ariminus olarak geçiyormuş. Rimini’nin eski adı da Ariminus’muş. Tiberius köprüsü bu nehrin üzerinde kurulu. Tiberius köprüsü çok güzel bir köprü, adını Roma imparatoru Tiberius’tan alıyor. Milattan önce 21 yılında yapılmış ve hala üzerinde yürüyebiliyoruz. Bu tip örnekleri görünce insan Türkiye adına üzülmeden edemiyor.

Tiberius Bridge

“ San Leo “

San Leo bölgesi Riminini hemen dışında bir vadide yer alıyor. Kayalık bir bölgenin tepesinde yer alan Malatesha Kalesini mutlaka görmelisiniz ve muhteşem manzarasında mutlaka resim çekinmelisiniz.Buraya ulaşabilmeniz için mutlaka araca ihtiyacınız olacak zira araç ile ortalama 1 saatlik bir mesafede bulunuyor.

“ Rimini Sahil “

Rimini’nin Adriyatik denizine kıyısı bulunuyor. Upuzun bir sahil şeridi var. Kumsalı gayet güzel kum ve hareketli ancak suyu bize göre biraz daha soğuk. Yaz aylarında özellikle İtalyan turistler tarafından sıkça tercih ediliyor.

Rimini’de Gece Hayatı

Rimini oldukça hareketli gece hayatına sahip. Özellikle yaz aylarında eğlencenin doruklarına varabilirsiniz.En meşhur gece kulüpleri aşağıdaki şekildedir;

Rimini’de Ne Yenir Ne İçilir?

Rimini sahil kasabası olduğu için deniz ürünlerinde oldukça iyi ancak klasik İtalyan lezzetlerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Rimini’de çok sayıda restoran bulabilirsiniz, bizim önereceklerimiz ise aşağıda ?

Keyifli Seyahatler Dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz