Merhaba Arkadaşlar,

Biliyoruz içinde olduğumuz pandemi günlerinden hepimiz oldukça sıkıldık. Ancak aylardır verdiğimiz mücadelelerden sonra güneye gitmeye de korkuyoruz, değil mi? Eee atlayıp ege adalarında mavi tur yapacak ” lüks teknemiz ” de olmadığına göre bu yazı evlerimizde mi geçirelim? İstanbul’da ikamet edenler için bu çok gerekli değil çünkü civarda çok da fazla bütçe harcamadan yapılabilecek bir sürü aktivite, gezilecek pek çok yer var. Hadi o zaman sevgili ile de gidilebilecek günübirlik yerler yada tek gece konaklamalı alternatiflere bir göz atalım.

1. Adalar / İstanbul

Adalar-İstanbul

Prens Adaları olarak da adlandırılan adalar, büyüklü küçüklü 9 adadan oluşuyor. Bunlardan en bilinen ve ziyaret edilenlerini büyükten küçüğe doğu sıralarsak: Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada olmakta.

Adalardan en büyüğü ve en turistik olanı Büyükada’yı, İstanbul’da yaşayıp da en azından bir kere gidip görmeniz gerekli ancak yaz aylarında oldukça sıcak ve kalabalık oluyor. Özellikle arap turist yoğunluğu ve bu yoğunluk nedeni ile açılan yeni yeni işletmeler ile adanın kendine has dokusunun bozulmaya başlamış olması gerçekten üzücü. Tavsiyemiz olabiliyorsa bahar aylarında hem hava daha serinken hem de ada daha sakinken gitmeniz. Hoş bu pandemi günlerinde de sakin olacaktır.

Adalara İstanbul’dan Bostancı, Beşiktaş, Kadıköy ve Kabataş’tan kalkan vapurlar ile gidebiliyorsunuz. İlk durak Kınalıada, sonrakiler Burgazada, Heybeliada ve en son Büyükada’da durarak kalktığı noktaya geri dönüyor.

2. Ağva / İstanbul

Ağva
Ağva

Ağva Şile’ye bağlı şirin mi şirin küçücük bir sahil kasabası.. Üstelik İstanbul’a sadece 97 km uzaklıkta.. Latincece’deki “Aqua” kelimesinden türemiş olan Ağva’nın tamda adı gibi iki yanı nehir ve önü Karadeniz.. Batısında Göksu nehri, Doğusunda ise Yeşilçay deresi bulunan Ağva bu iki nehrin Karadeniz’e döküldüğü deltada kurulu.

Ağva, Sakarya’ya 128 km (2 saat 10 dakika), Kocaeli’ne 62 km (1 saat 15 dakika), Ankara’ya 424 km (5 saat) ve Bursa’ya ise 215 km (3 saat 30 dakika) uzaklıkta bulunuyor.

İstanbul kent merkezine 105 km (Taksim Meydanı) uzaklıkta bulunan Ağva’ya toplu ulaşım Üsküdar’dan kalkan İETT otobüsleri ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi denetimli özel firmanın otobüsleri ile gerçekleşiyor. Üsküdar Marmaray çıkışının solunda, ana cadde üzerindeki 4 numaralı perondan Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor.

Otobüs bileti durağın yanı başındaki gişede satılıyor. Üsküdar’dan yaklaşık 3,5 saatte Ağva’ya varabilirsiniz. 139A numaralı Üsküdar-Şile/Ağva İETT otobüsü ile de ulaşabileceğiniz Ağva’ya İETT ile İstanbul Kartınızı kullanarak gidebiliyorsunuz.

AĞVA İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

3. Şile / İstanbul

Şile

İstanbul’a 60 km olan Şile, özellikle günübirlik seyahat edecekler için ideal. Şile’ye sabahtan gidip, kahvaltınızı orada yapıp sonrasında denize girebilir, harika doğasında yürüyüş yapabilir yada çevre köylerini gezebilirsiniz.

Ancak bize göre Şile’nin en güzel anı gün batımı. Şile’ye gitmişken kesinlikle salaş bir balıkçıda gün batımı eşliğinde taptaze deniz ürünlerinin tadına bakmalısınız.

4. Riva / İstanbul

Riva

İstanbul, Beykoz ilçesine bağlı olan Riva, İstanbul’a yakınlığı nedeni ile özellikle kısa kaçamaklar için oldukça tercih edilen bir bölge. Ancak isterseniz bölgede bulunan otellerde konaklama da yapabilirsiniz.

Riva’ya ulaşmak için Şile yolunda ilerleyip, Riva sapağından devam ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız yok ise araç kiralama yada taksi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. İstanbul’dan otobüs ile de ulaşım sağlayabiliyorsunuz ancak özellikle günübirlik seyahat için oldukça yorucu olacaktır.

Riva kalesi, Riva deresi ve denizleri gibi pek çok gezilecek görülecek yeri var ancak size tavsiyemiz önce güzel bir Riva kahvaltısı yapın ardından tertemiz doğanın tadını çıkarın.

5. Kilyos / İstanbul

Kilyos

İstanbul merkeze yaklaşık 30 km olan Kilyos’a, Belgrad ormanlarının içerisinden geçerek gidiliyor. Henüz yolundayken bile doğa sizi içerisine alıyor ve şehir gürültüsünden uzaklaşıyorsunuz. Bölgede sıkça festival ve konserler de düzenleniyor.

Kilyos denilince ilk aklımıza gelen plajları oluyor ancak Karadeniz kıyısı olduğunu da unutulmamalı 🙂 zira suyu birden derinleşiyor, çoğunlukla dalgalı ve oldukça rüzgar alan bir bölge. Yola çıkmadan önce hava ve rüzgar durumunu kontrol etmenizde fayda var.

Kilyos’un güzel plajlarında denize girebilir, yürüyüş yapabilir, balık tutabilir, kendi yiyecek ve sandalyelerinizle temiz hava ve güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

6. Polonezköy / İstanbul

Polonezköy

İstanbul’dan ortalama 20 km uzaklıkta olan Polonezköy Beykoz ilçesine bağlıdır. İstanbul’da yaşayanlar için tam bir kaçış noktası olan küçük Polonya Polonezköy’de, tarihi de Osmanlı dönemlerine kadar uzandığı için, gezilecek oldukça fazla yer var.

Tamamen organik kahvaltısı ile güne başlayabilir, Zofia Rızı Anı Evi, Polonezköy Kültür Evi, Ağaç Heykel Sergisi, Polonezköy Hayvan Parkı – tabiat parkı- , Meryem Ana Kilisesi gibi pek çok tarihi yapıyı gezebilir, piknik yapabilirsiniz.

7. Poyrazköy / İstanbul

Poyrazköy

Poyrazköy, İstanbul Anadolu kıyısında Karadeniz’e doğru Anadolu Kavağı’ndan sonra gelen tepeye kurulmuş boğazın güzel ve şirin köylerinden birisidir.

Poyrazköy’e ulaşım için Beykoz’u geçtikten yaklaşık 4 km. sonra Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını izlemek gerekiyor. Buradan saptıktan sonra dar ve ormanlık yolu takip ederek önce Poyrazköy ve sonrasında Anadolu Feneri’ne ulaşabilirsiniz. Beykoz’dan Poyrazköy’e mesafe yaklaşık 18 kmdir. Kavacık’tan yada Beykoz’dan IETT otobüsleri ile de ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Poyrazköy’de harika bir gün geçirebilirsiniz. Harika piknik alanlarında yiyeceklerinizi yiyebilir, güzel plajlarında denize girebilir, gün batımı eşliğinde taptaze balıklarının tadına bakabilirsiniz.

8. Silivri / İstanbul

Silivri

Silivri, İstanbul ilçesine bağlı ve İstanbul merkezden yaklaşık 70 kmdir. İstanbul’dan otobüs ile gelmek isterseniz de IETT seferlerini kontrol edebilirsiniz.

Oldukça eskilere dayanan tarihi ile Silivri, özellikle deniz tatili için tercih edilmektedir. 45 km uzunluğunda bulunan sahil şeridi Marmara kıyısında bulunduğu için denizi de sığ ve güvenlidir.

Sahil şeridinde pek çok plaj bulabileceğiniz gibi, gece kulüpleri ve eğlence alanları da mevcuttur hatta pek çok festival de düzenlenmektedir.

9. Avşa Adası

Avşa Adası

Balıkesir’e bağlı Avşa, İstanbul’a deniz otobüsüyle 2 saat 30 dakika, Erdek’ten ise arabalı vapurla 1 saat 50 dakikalık mesafede. Yaz aylarında özellikle tatilcilerin çok sevdiği bir yer olan Avşa Adası’na günübirlik de gidip gelebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz yaz aylarında giderseniz kesinlikle hafta sonunuzu dolu dolu burada geçirmenizden yana.

10. Bozcaada

Bozcaada

Bozcaada Çanakkale sınırları içerisinde bulunan şirin mi şirin bir ada ilçesidir Hem İstanbul’a hem de İzmir’e olan yakınlığı da ayrıca cazibe merkezi olmasını sağlıyor. Bozcaada’nın kara ile tek bağlantısı Ezine’nin Geyikli beldesinden düzenlenen feribot seferleri ile sağlanıyor.

Bozcaada İstanbul’a Çanakkale üzerinden yaklaşık 380 km olmakta ve en güzel mevsimleri yaz ve bahar ayları olmaktadır.

Daha çok bağları ve şarap üretimi ile tanınan Bozcaada’da harika zaman geçirecekseniz. Harika kahvaltıları, muhteşem şarapları eşliğinde gün batımı size çok iyi gelecek.

Bozcaada konaklama açısından da oldukça zengin. Yapılacak ve görülecek çok fazla şey olduğu için en azından bir gece konaklama yapmanızı öneririz.

11. Sapanca Gölü / Sakarya

Sapanca Gölü

İstanbul Sapanca arası 138 km. Araçla 1 saat 40 dakika kadar sürüyor. Geldiğinizde göl etrafında yürüyüş yapmanızı öneririz. Sabah erken saatlerde geldiyseniz göle ilk girdiğiniz yerde bulunan restoranlarda kahvaltı edebilirsiniz. Sapanca kahvaltısını kesinlikle tavsiye ediyoruz. Sapanca gölünde geçireceğiniz bir tam gün sizi İstanbul keşmekeşinden uzaklaştırıp tamamen dinlenmenizi sağlayacak.

12. Acarlar Langozu / Sakarya

Acarlar Langozu

Subasar ormanlarımızdan olan Acarlar Longozu, İğneada Longoz Ormanları’ndan sonra gelen en büyük subasar ormanlardandır. İstanbul’a 190 km. uzaklıkta olan bu harika yere 3 saatlik araba yolculuğu sonunda ulaşabiliyorsunuz. Oldukça büyük bir araziye sahip olan ormanın sadece küçük bir bölümü gezebilmeniz için halka açık. Koruma altındaki ormanın herhangi bir zarar görmemesi için yaklaşık 750 metre uzunluğunda tahta bir yürüyüş parkuru vardır. Burada çok fazla zaman geçiremeyeceğiniz için gelmişken Narköy’ü de ziyaret edebilir, bu ekolojik merkezde bütün gün hoşça vakit geçirebilirsiniz.

13. Trilye / Bursa

Trilye

Trilye, Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı bir Rum köyü. Mudanya’ya mesafesi de ortalama 12 km olmakta. İstanbul’dan buraya ulaşmanın en kolay yolu feribot ile Mudanya’ya gelmek. Feribot’tan indikten 20 dakika sonra ise kendinizi bu şirin kasabada buluyorsunuz. BUDO ve IDO’nun Mudanya seferlerine bakarak bir planlama yapabilirsiniz.

Çok eski neredeyse yıkılmaya yüz tutmuş eski Rum evleri, eski postane, Dündar Evi (Yuannes Kilisesi), Fatih Camii (Hagios Stephanos), Kemerli Kilise (Panagia Pantobasillissa) ve pek çok tarihi çeşme gibi görülecek o kadar fazla şey var ki..

Gezinizin arasında Çamlı Kahve’ye gidip bir kahve eşliğinde dinlenebilir, gününüzü de bir balık restoranında güzel bir yemek ile sonlandırabilirsiniz.

14. Gölyazı / Bursa

Gölyazı

Gölyazı, İstanbul’a 180 km. uzaklıkta olup, araçla 2 saat 18 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Gölyazı’da bütün gün hiç sıkılmadan vakit geçireceğinizi garanti ederiz. Ulu çınara dokunarak dilekte bulunabilir, kayıkla gölde gezebilir, antik kalıntıları keşfedebilirsiniz. Sabah kahvaltınızı da buradaki restoranlarda yapmanızı öneririz.

15. Yedigöller Milli Parkı / Bolu

Yedigöller, İstanbul’a 300 km. uzaklıkta ve araçla 4 saatte ulaşabiliyorsunuz. Bolu merkezden mesafesi 40-45 km ancak bu kısımda yollar çok virajlı varmanız bir saati buluyor. Gittiğinizde girişte arabalarınızı park ediyorsunuz ve sonrasını yürüyerek geziyorsunuz. İçecek bir şeyler alabileceğiniz yada bir şeyler yiyebileceğiniz bir tesisi mevcut. Milli park içerisinde tuvalet bulunuyor ve ateş yakmak yasak.

Konaklamak isteyenler için bungalow evler var ancak fiyatları 600 – 700 TL civarında. Konaklamak isteyenlere çadır atmalarını öneririz. Bölge tam bir doğa harikası, doğanın her rengini görecek ve bayılacaksınız hatta dönmek istemeyeceksiniz. Eğer konaklamaya karar verirseniz hazırlıklı gidin, bölge Ağustos ayında bile oldukça serin oluyor. Özellikle akşamları, bizden söylemesi 🙂

16. Göynük / Bolu

Göynük

Göynük, İstanbul’a 230 km. uzaklıkta ve arabayla 3 saatlik sonrasında ulaşabiliyorsunuz. Tıpkı Safranbolu gibi yapıları oldukça korunmuş olan Göynük, size harika fotoğraflar çekme imkanı verecek. Göynük’te Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin’in ebedi istirahatgahı olan türbesi de bulunuyor. Göynük’ün merkezinde bulunan türbenin hemen yanında da yine onun adına yapılmış olan camiyi göreceksiniz. Türbenin arka tarafında yer alan restoranlarda Göynük’e özgü yöresel yemeklerden tadabilirsiniz. Özellikle de cevizli ve tereyağlı erişte ve güveçte etli yaprak sarmanın tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Göynük turunuzda buraya sadece 10 km. uzaklıktaki Çubuk Gölü’nü de ziyaret edebilirsiniz.

17. Mudurnu / Bolu

Mudurnu

Mudurnu, İstanbul’a 251 km. uzaklıkta ve araçla yaklaşık 3 saat 30 dakika süren bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz. Mudurnu’ya geldiğinizde gerçekten zaman durmuş gibi düşüneceksiniz. Mudurnu’da tarihi konaklarda hizmet veren tesislerden birinde bir gece konaklama yapabilir, tarihi hamamı görebilir, yöresel yemekleri tadabilir, tarihi çarşıda gezinerek, saat kulesinin yanındaki işletmelerde Mudurnu’yu kuş bakışı izleyebilirsiniz.

18. Abant Gölü / Bolu

Abant Gölü

Tam anlamıyla bir doğa harikası olan Abant Gölü, İstanbul’a 275 km. uzaklıkta. Yaklaşık 3 saat 20 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilen Abant Gölü ve çevresine hem günübirlik bir gezi düzenleyebilir hem de hafta sonu için konaklamalı bir program yapabilirsiniz.

19. Amasra / Bartın

Amasra

Batı Karadeniz’in en güzel beldelerinden olan Amasra’nın tarihi çook eskilere dayanıyor. Bilinen tarihi 3.000 yıl öncesine kadar uzanıyor.

Tertemiz havası, tarihi dokusu ve görülecek pek çok tarihi yapısı ile, daha rahat gezebilmeniz için en az bir gece de konaklamanızı tavsiye edeceğimiz Amasra’ya gidilebilecek en güzel zaman ilkbahar yada yaz ayları olmakta. Konaklamak için pansiyon yada otel seçenekleri bulabileceğiniz gibi çoğunlukla çadır da tercih ediliyor. Bizim önerimiz çadır atmanız olacak.

Amasra’da çadır atabileceğiniz iki bölge var. Birincisi, Amasra otogarının hemen altında deniz kenarı diğeri ise Boztepe. Ancak otogarın altındaki deniz kenarı bölge merkeze de yakınlığı itibari ile daha kullanışlı olacaktır.

Tarihi Çekiciler Çarşısı, UNESCO Dünya Miras’ı Geçici Listesi’ne girmiş olan Amasra Kalesi ve Ağlayan Ağaç görülecek yerlerinden sadece bir kaçı.

20. Safranbolu

Safranbolu

Karabük’e bağlı bir ilçe olan Safranbolu, Karadeniz Bölgesinde bulunmaktadır. Safranbolu’ya gitmek için en uygun yöntem özel aracınız yada araç kiralama olacaktır. Hava yolunu tercih edenler için en yakın seçenek Karabük hava limanına inmek olacaktır ancak Karabük’te indikten sonra Safranbolu’ya ulaşmak için ya araç kiralamanız yada otobüs seferlerine göz atmanız gerekecek.

Arnavut kaldırımları, eski taş konakları ile tam bir seyir zevki sunan Safranbolu’yu en rahat gezebileceğiniz mevsim yaz ayları olmaktadır. Ancak iklim şartları zorlasa da bizim en sevdiğimiz görüntüsü kış aylarında karlar altında kaldığı zaman 🙂

Ahşap ve taşın hakim olduğu dokusu, muhteşem evleri, alışveriş için oldukça seçenek bulunan eski çarşısının yanında, Kent Tarihi Müzesi, Tokatlı Kanyonu, İncekaya Su Kemeri, Kristal Teras, Cici Hanı ve Hamamı da mutlaka görmeniz gereken turistik yerleri arasındadır.

21. Eskişehir

Eskişehir

Tam bir öğrenci şehri olan Eskişehir, özellikle son yıllarda turistik de bir merkeze dönüşmüş durumda. İstanbul’dan araç ile ortalama 300 km olmaktadır. Eskişehir şehir içi ulaşımı tramvay ile sağlanıyor ve bisiklet kullanımı çok yaygın. Şehir merkezi sayılan Doktorlar Caddesi, Adalar ve Barlar Caddesi de araç trafiğine kapalı. Üstelik hemen hemen her sokak tek yön. Dolayısı ile size şehir içinde araç kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Eskişehir’e ulaşabileceğiniz en pratik yok TCDD Hızlı Tren ile olacaktır. Ancak seferlerin az olduğunu ve yerlerin hızlı dolduğunu hatırlatmak isteriz. Seyahatinizden 10-15 gün önce mutlaka biletinizi almalısınız. Eskişehir tren garı tam şehir merkezinde yer alıyor, bu noktada gezinizi planlamanız da kolay olacak.

Tren ile geldiğiniz Eskişehir’de merkezi bir konaklama sağlarsanız pek çok turistik noktaya yürüyerek ulaşma şansınız olacak, kalanlar için de toplu taşıma yada taksi kullanımı sizin için yeterli olacaktır. Eskişehir’i tamamen tanıyabilmeniz için 2 gece 3 günlük bir program yapmanızı öneririz.

Bizim İKİ GECE ÜÇ GÜNLÜK ESKİŞEHİR TURU yazımız için lütfen tıklayınız.

22. Kıyıköy / Kırklareli

Kıyıköy

Kırklarelinin küçük bir kasabası olan Kıyıköy, nefes alabileceğiniz, kendi kendinize kalabileceğiniz harika bir destinasyon. Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Kalesi, Kıyıköy Mağarası, Liman Hamamı, Aşıklar Tepesi gibi gezilecek pek çok turistik bölgesi bulunuyor.

Denize girilebiliyor ancak aynı Şile gibi denizi tehlikeli. Birden derinleşiyor ve çoğunlukla dalgalı. O nedenle denize girilmesini önermiyoruz. Bunun yerinde Trakya’da olmanın keyfini çıkarın. Alın içkilerinizi bir de sandal kiralayın, keyifli bir şekilde günü batırın. 🙂

23. İğneada / Kırklareli

İğneada

İğneada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı bir beldedir. 22 km bir sahil şeridi bulunan İğneada, Kırklareli’ne yaklaşık 100 km uzaklıktadır.

İğneada’da ister merkezde ister Langoz Ormanları içerisinde gezilecek çok fazla bölge var. İğneada Feneri, Dupnisa Mağarası, Fatih dökümhanesi, Derviş Ali Baba Türbesi bunlardan sadece bir kaçı..

İğneada’ya gitmişken en azından bir gece konaklamanızı öneririz. Konaklamada otel seçenekleri de mevcut ancak bu bölge için en uygunu çadır atmak olacak. İğneada’da pek çok kamp alanı var. Hatta kendi malzemeniz yoksa orada da kiralayabiliyorsunuz. Burada önemli olan nokta, aynı Yedigöller gibi akşamları oldukça serin olduğundan hazırlıklı gelmeyi unutmayın ayrıca yanınızda mutlaka havlu ve mayonuz da bulunsun.

24. Şarköy / Tekirdağ

Şarköy

Tekirdağ’ın en şirin yerlerinden biri olan Şarköy, İstanbul’a 230 km. uzaklıkta. Araçla 3 saatlik bir mesafede yer alan Şarköy özellikle yaz aylarında tatilcilerin ve yazlıkçıların akınına uğramaktadır. “İstanbul’dan kaçalım, biraz denize girelim” diyorsanız, doğru adres Şarköy olacaktır.

25. Kandıra & Kefken & Kerpe / Kocaeli

Kandıra & Kefken & Kerpe

İstanbul’a 140 km. uzaklıkta olan Kandıra, ev sahipliği yaptığı Kerpe ve Kefken ile tam bir hafta sonu rotası. Buraya İzmit üzeri gidebileceğiniz gibi Ağva’dan da gidebilirsiniz. Kandıra halen bakirliğini koruyan doğasıyla tatilcilerin uğrak noktaları arasında. Özellikle yaz aylarında deniz turizmi ile öne çıkan bu beldeler hafta sonları tatilciler ve yazlıkçılarla dolup taşımakta. Kerpe Kartal Kayalıkları ve Pembe Kayalar mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

26. Maşukiye / Kocaeli

Maşukiye

Maşukiye Kocaeli’nin doğusunda, Sapanca gölü sınırında yer alır. İstanbul’a yaklaşık 130 kmdir. Maşukiye’de mutlaka kendinize göre bir aktivite bulacaksınız.

Kiraz mevsiminde gelindiği takdirde Maşukiye’nin en güzel kirazlarının tadına bakabilir, ATV ile çevre gezisine çıkabilir, jeep safari turuna katılabilirsiniz.

27. Düzce

Düzce

İstanbul’dan kara yolu ile 3 saatte ulaşılabilen Düzce, hafta sonunuz için keyifli bir kaçamak olabilir.

Düzce’de, Prusias Ad Hypium (Konuralp) adı verilen tarihi M.Ö. 3. yüzyıla dayanan antik kenti gezebilir, mezar mermerleri, paralar, mimari eserler, Tanrıça Tyche heykeli ve roma köprüsü ve Antik Tiyatro görülebilir.

Ayrıca Düzce’nin Kaynaşlı ilesinde bulunan 150 dönümlük arazide motocross aktiviteleri yapılabilmektedir. Gelmişker bu harika yarışları izleyebilir yada off-road yarışlarına katılabilirsiniz.

28. Armutlu / Yalova

Armutlu

Yalova’nın hem yaz aylarında hem kış aylarında öne çıkan yeri Armutlu, İstanbul’a 145 km uzaklıkta. Yaklaşık 2 saat 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ya da Yenikapı ve Kadıköy İDO iskelelerinden kalkan ve feribotlarla 2 saat süren bir yolculuk sonucunda Armutlu’ya ulaşabilirsiniz. Kaplıca ve termal tesisleriyle öne çıkan Armutlu tam bir şifa merkezi. Yaz tatili süresince plajında serinleyebilir, kış aylarında da sıcak kaplıca sularını değerlendirebilirsiniz.

29. Çınarcık / Yalova

Çınarcık

Çınarcık Yalova’nın en büyük ilçesi olup, Yalova şehir merkezine 17 kmdir. İstanbul’dan Çınarcık’a hem deniz hem de kara yolu ile ulaşılabiliyor. Kış aylarında sadece gemiler çalışıyorken, yazları deniz otobüsü seferleri de düzenleniyor.

Çınarcık’ın harika plajlarında vakit geçirebilir, Bülbül Deresi ve Erikli Şelalesi‘ni gezebilir, Esenköy Çaldere ve Karlık Parkurunda trekking yapabilir, Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri ziyaret edebilirsiniz.

30. Erikli / Edirne

Erikli

İstanbul’a 260 km. uzaklıkta olan Erikli’ye, 3 saat 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli özellikle son birkaç yıldır yaz aylarında yapılmaya başlanan TrakyaFest ile adını duyurmuş bir yer. Saroz Körfezi’nde yer alan Erikli incecik sapsarı kumları, tertemiz ve buz gibi deniziyle yaz aylarının vazgeçilmez tatil beldeleri arasında yerini alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz